top of page

İTÜ Vakfı’nın 40. Yılı Fazıl Say’ın Görkemli Resitali ile Kutlandı.

Güncelleme tarihi: 17 saat önce

İTÜ Vakfı’nın 40. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Fazıl Say Piyano Resitali 5 Aralık 2024 tarihinde İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleştirildi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Uzay Kimya A.Ş.’nin katkılarıyla düzenlenen resitale İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İTÜ Rektörü ve Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile seçkin bir davetli topluluğu katıldı.


İTÜ Vakfı Sosyal ve Kültürel Hizmetler Komitesi tarafından düzenlenen resital öncesinde sahneye çıkan Komite Başkanı Şerife Şaduman Banger bir konuşma yaparak bu geceden elde edilen tüm gelirin İTÜ öğrencilerine burs olarak dağıtılacağını söyledi. Banger ayrıca organizasyona sağladıkları destekler nedeniyle Fazıl Say’ a, salonu tahsis eden İBB Kültür Daire Başkanlığına, konsere maddi destek sağlayan Uzay Kimya A.Ş. Kurucusu Arıkan Ailesine ve konsere gelerek Vakfımıza katkı veren tüm bağışçılara Sosyal Komite adına teşekkür etti.


Daha sonra kürsüye gelen İTÜ Vakfı Başkanı Rektör Prof. Dr. Hasan Mandal, İTÜ’nün Türkiye’nin en eski ve köklü teknik üniversitesi olduğunu hatırlatarak, üniversitenin pek çok devlet adamı, iş ve bilim insanı yetiştirerek dünya ve ülke sorunlarına çözüm üretme konusunda önemli bir değer yarattığını söyledi. Bölgemiz coğrafyası dikkate alındığında çevresel, ekonomik, toplumsal, jeopolitik ve teknolojik sayısız güçlükle karşılaştığımızı belirten Prof. Dr. Mandal,  bilim ve teknolojinin bu sorunlara çözüm üretecek unsurların başında geldiğini vurguladı. Prof. Dr. Mandal, İTÜ’nün geçmişte olduğu gibi bugün de daha fazla sorumluluk alarak mevcut sorunlara çözüm üretmeye çalışacağını ifade ederek “Sizlerin bu sürece dahil olması önemli, İTÜ Vakfı her yıl 700’ü aşkın öğrencimize burs imkânı sağlıyor. Dolayısıyla biz geleceğin inşasında kendimizden daha çok gençlerimize, öğrencilerimize güveniyoruz. O yüzden yapmış olduğunuz bağışların tamamı öğrencilerimiz için kullanılacak.” dedi.


Prof. Dr. Mandal, 5 Aralık tarihinin kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin de 90. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, bu vesileyle Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ile andığımızı belirtti.


Prof. Dr. Mandal konuşmasının son bölümünde gecenin şeref konuğu olan Fazıl Say’ın hem piyanist hem de besteci olarak 5 kıtada ülkemizi temsil ettiğini söyleyerek Say’a ve geceye katkıları nedeniyle de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bütün bağışçılara teşekkür etti.

Daha sonra sahneye çıkan Fazıl Say, resital öncesinde kısa bir konuşma yaptı. İTÜ Vakfı’nın kendisi için ayrı bir anlam ifade ettiğini belirten Say, “İTÜ Vakfı ile ilk konserimi verdiğimde küçüktüm, 1990’ların başından beri İTÜ Vakfı için konser veriyorum, beni ilk keşfedenlerdendir” diyerek İTÜ’ nün Türkiye için önemine dikkat çekti ve “İTÜ Türkiye’ nin gururudur, olmazsa olmazıdır, TÜRKİYE İTÜ’süz olamaz” diye devam etti.  İTÜ Vakfı ne kadar uzun süre hizmet verirse ülkenin aydınlık geleceği için o kadar iyidir ifadesini kullanan Say,  gelişmiş bir toplum için eğitimin önemine dikkat çekerek, günümüzde bu alanda yaşanan olumsuz gelişmelerden duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na konuyla ilgili çabaları nedeniyle teşekkür etti.  


Fazıl Say aralıksız 70 dakika süren resitalde W. A. Mozart ve L. V. Beethoven’dan sonatlar yanında kendi bestesi olan eserlerden oluşan bir seçki çaldı. Say’ın programı izleyicilerden büyük beğeni alarak uzun dakikalar ayakta alkışlandı.















70 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page